Salata de quinoa

de ankyy in Mancaruri de post, 29 Oct 2013 | 3941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g quinoa
  • 1 sfecla rosie micuta (80 g)
  • 1 avocado
  • 4 ridichi
  • 1 castravete
  • 6 rosii cherry
  • 3 cepe verzi
  • frunze de patrunjel
  • sare, lamaie, ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de quinoa:

Quinoa se clateste bine in mai multe ape. Eu folosesc o sita deasa in care pun quinoa si apoi o spal sub jet de apa. Atentie, quinoa trebuie spalata foarte bine inainte de a fi fiarta, ca sa nu ramana cu un gust amarui.

Punem quinoa la fiert in apa cu sare (apa sa fie cam dublu decat cantitatea de quinoa).

Intre timp ne ocupam de legume: sfecla (eu am avut sfecla direct fiarta, asa am cumparat-o, dar daca o aveti cruda, o fierbeti in prealabil) o curatam si o taiem cubulete, avocado la fel, ridichile le spalam, le curatam de frunze si le taiem feliute; la fel si castravetele. Rosiile le spalam si le taiem pe jumatate. Ceapa verde o spalam, o curatam si o taiem rondele, cu tot cu codite. Frunzele de patrunjel le spalam si le tocam cat de marunt de place.

Dupa ce quinoa a fiert, o strecuram si o lasam la racit.

Punem toate ingredientele intr-un castron, adaugam sare, lamaie si ulei dupa gust si amestecam bine.

O servim rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de quinoa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata calda de dovlecei