...asta este cea mai tare salata cu somon pe care am mancat-o!
Este de efect, lejera, contrastanta, racoritoare, cremoasa si crocanta, e perfecta!!
Cei care s-au perindat pe la mine de ziua mea, au testat-o:)
Am taiat cubulete mici avocado (pe care le stropim cu doua-trei picaturi de lamaie, sa nu oxideze) si castravetele.
Iaurtul se amesteca cu patrunjelul taiat fin si 2 -3 cozi de ceapa verde. Nu am folosit partea alba pentru ca nu am vrut un gust prea pregnant, ci aroma subtila de ceapa verde. Am adaugat putina sare, piperul alb dupa gust si doua ciupituri de praf de lemongrass, apoi am amestecat bine. In loc de iaurt cremos gata cumparat, am preferat un iaurt de oaie amestecat cu smantana (trei sferturi iaurt, un sfert smantana).
Somonul il taiem tot cubulete.
Ingredientele le tinem la frigider pana in momentul asamblarii, iar asamblarea salatei o facem atunci cand o servim, cam asa: am pus intai cam o lingura de iaurt pe fundul unui pahar larg, apoi un strat de crutoane, apoi cubulete de castravete, inca un strat de iaurt, iar crutoane, somonul, cuburile de avocado si un ultim strat de iaurt.
Am imprastiat in stanga si-n dreapta la musafiri si s-a terminat instant, ba chiar unii s-au apucat de facut si p-acasa! :))
Prietena mea a adaugat in iaurt niste rucola. Si printre straturi niste bucati de nuca! Puteti jongla cu ingredientele dupa gust si dupa plac.