Salată de surimi

de elucubratiiculinare in Salate, 5 Apr 2012 | 6333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g surimi,
  • o linguriță unt,
  • 5 roșii cherry,
  • 1 castravete (~15 cm),
  • 1 cățel usturoi,
  • 2-3 fire ceapă verde,
  • 1/3 legătură mărar,
  • câteva frunze de salată,
  • 1 avocado,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • maioneză:
  • 2 gălbenușuri,
  • o linguriță muștar,
  • zeamă de la 1/2 lămâie,
  • ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de surimi:

Preparăm maioneza din 2 gălbenușuri, muștar, zeamă de lămâie și ulei. Când este gata maioneza o amestecăm cu cățelul de usturoi tocat foarte fin și mărarul tocat mărunt.

Într-o tigaie topim untul și călim câte 2 minute pe fiecare parte surimi. Se scot pe un platou și se lasă la răcit, după care se taie în 3-4 bucățele. Roșiile Cherry se taie în patru, castraveții se taie în două, apoi feliuțe, iar ceapa verde se toacă mărunt. Avocado se taie în două, se înlătură sâmburele, se curăță de coajă și se taie pe lung feliuțe subțiri.

Într-un castron amestecăm bucățile de surimi cu roșiile, castraveții, ceapa verde și avocado. Condimentăm cu sare și piper și turnăm sosul de maioneză. Amestecăm ușor până la omogenizare.

În 4 cupe aranjăm frunzele de salată, apoi punem salata de surimi și ornăm cu mărar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de surimi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu surimi (pasta din carne de peste)