Reteta mea preferata de vara o constituie salata de vinete alaturi de ardei copti.
Conteaza mai putin cantitatile de vinete si de ardei, fiecare foloseste cat are. Important e sa le gatiti cu placere si sa le consumati la masa de pranz, intrucat vinetele sunt destul de grele pentru stomac. Ardeii rosii sunt mai dulci, dar si cei albi sunt gustosi.
Se coc vinetele si ardeii.
Cand s-au copt ardeii, se pun intr-un vas, se presara peste ei sare si se acopera cu un capac, sa se abureasca si sa se decojeasca mai usor.
Se curata vinetele, apoi se toaca marunt si se amesteca bine cu putin ulei si o ceapa tocata marunt. Se potriveste de sare. Se decoreaza vinetele cu felii de rosii si cateva fire de patrunjel.
Se curata si ardeii. Eu le indepartez si cotoarele si ii spal cu apa rece dar numai superficial, pentru a nu isi pierde aroma, apoi ii tai fasii lungi. Adaugam otetul, sare si apa. Eu pun la 2 linguri de otet, cam 8 linguri de apa.
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/07/salata-de-vinete-cu-ardei-copti.html
1
Am observat ca salata de vinete se completeaza bine cu ceapa rosie, ii da o aroma mai placuta decat ceapa alba, dar oricum puteti folosi orice ceapa va place.