Pentru ca Betty a fost o scumpa si m-a invitat la Proiectul "Dulce Romanie" care are drept provocare doua ingrediente pentru luna septembrie:vinetele si perele, am facut si eu aceasta salata de vinete si dovlecei, care noua ne place mult....
Se curata vinetele si dovleceii si se taie cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca.
Cubuletele se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte bine ,se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine.Dupa ce s-au scurs bine se faramiteaza cu furculita sau se fac cu blenderul si se lasa iar la scurs.
Din galbenus, usturoi presat, mustar si smantana se face o maioneza dietetica la care se adauga incet incet uleiul de masline.
Cand este gata adaugam vinetele si dovleceii apoi iaurtul.Potrivim de sare si piper si invartim bine sa se amestece toate.
Pofta mare !
1
Este ideal a se consuma alaturi de paine proaspata si rosii.