Salata hortensia

de Giana in Salate, 4 Noi 2013 | 5465 vizualizari

 

Nu prea imi place sfecla, insa am reusit sa o introduc in meniu folosind-o la salate.
De ce se numeste hortensia? Pentru ca aranjata in farfurie, salata colorata arata ca o floare.

 

INGREDIENTE

  • 1 sfecla
  • 2 morcovi potriviti
  • 4 cartofi mai mici
  • 1/2 piept de pui
  • 2 oua
  • 2 lamai
  • cateva linguri maioneza (eu folosesc Hellmann's)
  • sare si piper dupa gust
  • 3/4 pahar de ulei (pentru maioneza)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata hortensia:

Se spala sfecla si se pune intr-o cratita cu apa la fiert. Eu fierb sfecla 2 ore. Dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca bine, o curatam de coaja, si o dam prin razatoarea mare. Se stoarce sfecla si se amesteca cu zeama de la o lamaie.

Cartofii si morcovii ii spalam si ii punem la fiert pana se inmoaie si putem sa-i intepam usor cu furculita. Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare.

Pieptul de pui il punem la fiert cu putina sare. Cand apa incepe sa clocoteasca ii luam spuma si il fierbem 30 de minute. Feliem pieptul de pui si il taiem cubulete mici.

Ouale le fierbem pana devin tari. Curatam ouale de coaja si separam albusul de galbenus. Galbenusurile le vom folosit la maioneza. Albusul il taiem cubulete mici sau il dam prin razatoarea mare.

Galbenusurile le pasam cu putina sare si le amestecam cu putin ulei. Eu adaug cateva linguri de maioneza (cumparata) ca sa se lege, sau un galbenus de ou crud. Frecam ouale adaugand putin cate putin din ulei pana obtinem un castron mic de maioneza. La sfarsit stoarcem in maioneza sucul de la o lamaie.

Amestecam intr-un bol mai mare toate ingredientele pregatite, adaugam sare si piper dupa gust si ornam salata dupa bunul plac. Salata este mai buna a doua zi (parerea mea).

 

 

TIPS-URI

1

Eu am incercat sa fac niste flori pe farfurie din salata insa nu prea mi-a reusit deoarece nu am avut forme potrivite. Am folosit o cupa de inghetata si storcatorul de citrice, le-am umplut cu salata si am rasturnat salata pe farfurie. Am tapetat un castron cu folie, l-am umplut cu salata, am rasturnat castronul pe platou, am indepartat folia si am ornat salata cu verdeata si legume. Va las pe voi sa experimentati ca eu nu prea ma pricep la decorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata hortensia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Giana 1

04.11.2013, 15:55

Va multumesc Buni, Claudia, Krysty. Cat m-am priceput si eu

_Alina_ 1

05.11.2013, 08:27

Minunata!

Giana 1

05.11.2013, 08:34

Multumesc Alina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salată de pui cu rucola, iaurt și usturoi