Salata cu legume... data vitoare o sa incerc cu carne...
Taiem castravetii cubulete mici si-i punem la scurs, intr-o strecuratoare. Aceasta operatiune se face cu o seara dianintea zilei in care se va pregati salata, ca sa se scurga bine toata zeama. Scurgem zeama din conserva de mazare, punem boabele intr-o strecuratoare si dam deoparte. Spalam bine de tot cartofii, fara a-i curata de coaja si-i punem la fiert (sunt gata cand furculita intra cu usurinta in ei). Spalam si curatam morcovii si-i punem la fiert. Dupa ce legumele (cartofii si morcovii) au fiert, le scurgem de zeama si le lasam putin la racit. Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete. Morcovii se taie si ei cubulete. Amestecam cartofii, cu morcovii, castravetii si mazarea (uneori, in timpul iernii pun si gogosari murati, bine scursi si taiati cubulete) si dam la frigider, cat timp preparam maioneza...Adaugam maioneza peste legume, pastrand o lingura sau doua pentru ornat. Amestecam bine, asezam frumos pe un platou, imbracam intr-un strat subtire de maioneza, ornam fiecare dupa inspiratie...