Salau pane cu cartofi prajiti cu sos

de cristina1985 in Salau, 16 Mai 2019 | 3864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • rozmarin
  • ulei (la toate preparatele)
  • Pentru peste:
  • 700 g salau congelat
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 2-3 castraveti murati mari
  • marar
  • 2 galbenusuri de ou crude (sau unul fiert si unul crud)
  • 1 lg-ta mustar
  • sare de lamaie
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau pane cu cartofi prajiti cu sos:

Salaul se decongeleaza. Se taie in 3 bucati fiecare file, deci vor rezulta 6 bucati peste care se presara sare si piper. Se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins.

Cartofii se curata de coaja si se taie. In uleiul incins presarati rozmarin marunt, apoi adaugati cartofii. Se prajesc, pana sunt gata. Se scot si se pune putina sare peste ei.

Sos- se face maioneza: galbenusurile de ou se amesteca cu sare de lamaie, mustar, sare. Treptat puneti uleiul, cate o picatura la inceput, pana se formeaza maioneza, apoi putin mai mult, amestecand dupa fiecare cantitate de ulei, intr-un singur sens (altfel se taie).

Castravetii murati se taie marunt, se scurg in palma si se pun in sos, alaturi de marar tocat. 

Pestele se serveste cu cartofi si sos. Mi-au iesit 3 portii mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau pane cu cartofi prajiti cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]