Saleuri Gaby

de mena29 in Prajituri, 14 Noi 2011 | 12570 vizualizari

 

Se numesc "Saleuri Gaby" pentru ca am aceasta reteta de la o fosta colega de servici.Am reteta de vreo 15 ani.Multe dintre retetele mele de prajituri poarta numele persoanei care mi-a dat reteta.Asa stiam de unde am reteta si daca mi-a placut o mai repetam.:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300 gr margarina sau untura
  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • inca 1 ou pentru uns
  • chimen susan
  • mac
  • 2 linguri parmezan sau cascaval ras pe razatoarea mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri Gaby:

Amestecam toate ingredientele si framantam bine aluatul dupa care,infasurat intr-o folie de plastic,il lasam 1 ora la frigider sa se odihneasca.

Scoatem aluatul din frigider,il intindem pe un blat de lemn si taim bastonase pe care le ungem mai apoi cu ou ,presaram la alegere chimen,susn saumac si le presaram cu parmeza sau cascaval. Coacem saleurile in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor,cam 30 min la 180 grade C.

Le puteti servi cu bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (118)

Cris2711 1

04.02.2012, 20:09

imi este tare dor,cand imi mai faci?

mena29 1

05.02.2012, 07:33

Poate cand vin de Paste vin cu ele gata facute

- Andreea - 1

09.12.2012, 15:21

Am trecut-o la favorite sa o incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele de casa