Sambusek cu telemea de oaie si za’atar

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2011 | 9622 vizualizari

 

Sambusek( sau sambousek, sau samboosek) sunt niste placinte de aluat prajite in ulei foarte populare in tarile arabe, un aperitiv nelipsit de la restaurantele cu profil arab.
Aluatul se poate pregati acasa( margarina de palmier le da o aroma deosebita) sau se pot cumpara de gata proaspete sau congelate la supermarket.
Se umplu cu telemea, carne macinata, cartofi,vegetale.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de sambusek  
  • 500 grame telemea de oaie ( rasa pe razatoarea mare)
  • 3 linguri za'atar
  • 1 lingura de ulei de masline ulei vegetal pentru prajit placintele Daca aluatul pentru sambousek de prepara acasa sunt necesare:  
  • 1 si 1/2 cani de faina  
  • 1/2 cana de margarina de palmier  
  • 1 lingurita de sare  
  • 1/2 cana apa rece
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sambusek cu telemea de oaie si za’atar:

Branza se rade pe razatoarea mare si se adauga za'atarul si uleiul de masline; se amesteca.

Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de branza.

Sau:

Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece.

Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.

Se taie din foaie cercuri de cca 3cm diametru.

Se umplu cu amestecul de branza si se lipesc bine capetele.

Se incinge uleiul intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc placintelele pana iau o culoare aurie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosieinchisa.In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sambusek cu telemea de oaie si za’atar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu spanac si branza sarata