Sandwich cald cu oua posate

de Dya Daniela Andrei in Sandvisuri, 28 Ian 2014 | 5556 vizualizari

 

Ideea de ou posat a pornit de la Simona, care m-a facut curioasa. Asa ca am dat o cautare pe google, am aflat ca totusi nu sunt chiar atat de deficil de pus in practica, fapt pentru care am incercat si eu. Sunt multumita de rezultat :) chiar daca se putea mai bine!

 

INGREDIENTE

Pentru sandwich ne sunt necesare:

  • doua felii groase de paine
  • 100 gr ciuperci
  • o bucata de praz
  • un ardei gras rosu
  • 2 fire de ceapa verde
  • sare dupa gust
  • 200 gr cascaval Delaco
  • 2-3 fire de marar proaspat

Pentru ouale posate ne sunt necesare:

  • 2 oua proaspete
  • 100 ml otet
  • 2 litri apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich cald cu oua posate:

Taiem ciupercile si ardeiul gras in felii. Le asezam intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei si le calim usor. Cand sunt rumenite, adaugam prazul si ceapa verde tocate/feliate si le mai lasam pe foc cam 3-4 minute. Le scoatem apoi din tigaie cu ajutorul unei palete/spumiere, lasandu-le sa se scurga bine de uleiul absorbit.

Intre timp, pregatim ouale. Punem cei 2 litri de apa la fiert, adaugam otetul si incalzim apa pana la punctul de fierbere, fara a o da in clocot. Spargem oul in apa si il lasam sa fiarba pentru 3-4 minute, fara a il atinge (doar daca se lipeste de vasul in care fierbe, il miscam usor). Il scoatem apoi, cu grija, pe un servet de hartie pentru a absorbi surplusul de apa. La fel procedam si cu cel de al doilea ou.

Trecem apoi la "montarea" sandwich-ului: Pe cele doua felii de paine, asezam 3-4 felii de cascaval si legumele rumenite. Le punem apoi in tigaia unsa cu ulei, la foc potrivit si le lasam 4-5 minute pana incepe sa se topeasca cascavalul. Le scoatem din tigaie, presaram putin cascaval ras si marar verde, asezam ouale posate si le servim imediat, cat sunt inca calde. Pofta buna!

 
  

TIPS-URI

1

Este foarte important ca ouale sa fie foarte proaspete. In caz contrar se vor destrama.

2

Otetul are rolul de a pastra albusul uniform, nepermitandu-i sa se destrame.

3

Daca totusi albusul se destrama, incercati sa il "strangeti" cu ajutorul a doua linguri.

4

Feliile de paine trebuie sa aiba grosimea a doua degete, asta daca doriti un sandwich pufos. Daca il preferati mai  crocant, se folosesc felii de paine de 1 cm grosime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich cald cu oua posate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Dya Daniela Andrei 1

29.01.2014, 09:23

Multumesc Simona. Mi-ai starnit curiozitatea

laura_n 1

29.01.2014, 15:11

fuuugi de aici ca ma innebunesti ce fel arata oul ala

Dya Daniela Andrei 1

29.01.2014, 16:53

Sper ca bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipie umpluta cu mozzarela, kaizer si ceapa verde