Saramura de caras

de Dya Daniela Andrei in Crap / Caras, 17 Iun 2011 | 9558 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caras
  • sare, piper si chili dupa gust
  • cimbru proaspat
  • o capatana de usturoi
  • 7-8 ardei iuti
  • (faina sau malai daca prajim pestele anterior)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de caras:

Curatam si spalam pestele. Il condimentam si il punem la cuptor, avand grija sa se rumeneasca bine pe ambele parti. (Daca il prajim in ulei, fiecare bucata de peste  o trecem prin faina/malai si o punem la prajit in tigaie)

 Feliem usturoiul si ardeiul iute si le punem la fiert intr-un litru de apa impreuna cu cimbrul, sarea si piperul/chili.  Cand saramura a dat in clocot adaugam pestele (prajit sau copt intre timp) si fierbem in continuare la foc mic pentru inca aproximativ 10 minute. 

Se serveste cu mamaliguta si cu un mujdei zdravan de usturoi! :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de caras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

pompierulpescar 1

28.08.2011, 07:22

Ghilimelele le-am pus deoarece nu am schimbat pareri tete a tete.Ozi buna

DIANA B 1

28.08.2011, 11:15

@pompierulpescar , carcotasule

portiadelumina 1

19.12.2012, 08:05

Ce bine arată, ce gust minunat trebuie să fi avut.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume