Saramura de pastrav

de Sylvia in Pastrav, 18 Dec 2010 | 34586 vizualizari

 

O mancare romaneasca plina de arome si culoare, binevenita la orice ocazie si care imbraca parca de minune haina iernii ....o gasesc foarte potrivita si pentru mesele de Sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • pastrav, sare, piper
  • pentru saramura:
  • o cana de apa,
  • o creanga de cimbru uscat,
  • 2 foi de dafin,
  • sare,
  • piper,
  • o jumatate de ceapa taiata fasii fine,
  • cateva fasii de ardei colorat,
  • o lingura de pasta de rosii,
  • o rosie taiata rondele,
  • un catel sau doi de usturoi,
  • cateva rondele de ardei iute
  • verdeata aromata: âtrunjel verde si marar prefer eu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pastrav:

  Se curata si se pregatesc pestii, uscandu-i bine la final. Eu personal ii pensulez cu ulei de masline si ii condimentez bine si pe interior cu sare si piper.

  Se face pestele la gratar pe foc mic. Intre timp pregatim saramura intr-un vas mai mare in care sa incapa apoi pestii. Intr-o cana de apa am pus crenguta de cimbru si foile de dafin . Adaugam sare, piperul boabe,  pasta de rosii si legumele taiate fasii si lasam sa coloteasca incet.

   Dupa ce peste este facut bine pe gratar il punem in saramura si mai lasam sa clocoteasca incet cateva minute. La final adaugam rondele de arei iute si usturoiul, acoperim cu un capac si mai lasam un minut.

   Se serveste cu sos si verdeata proaspat maruntita presarata peste el si binenteles nelipsita mamaliga . Deja ma gandesc la masa de Sarbatori :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pastrav" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sylvia 1

03.04.2011, 21:51

Clauss ma bucur tare ca ti-a placut reteta si multumesc mult de laude, imi face placere cand cineva testeaza o reteta si e multumit

clauss 1

02.06.2011, 22:33

astazi voi prepara din nou pastrav. multumim pentru super-reteta

symo 1

06.04.2012, 22:33

adevarat,pozele arata super,ai talent si cred ca si pasiunea ta este mare pt gatit.ce parere ai de concursul :MasterChef??

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor cu legume