Saramura de peste

de Dya Daniela Andrei in Crap / Caras, 21 Sep 2013 | 16373 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de caras
  • 4 bucati file de crap
  • 4 bucati file de novac
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei iute (sau dupa gust)
  • o capatana de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • cateva crengute de cimbru
  • 2 linguri cu pasta/suc de rosii
  • 100 gr de faina alba de grau
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Curatam pestele, il feliem daca este necesar, il trecem prin faina si il prajim pana devine auriu.

Separat taiem legumele in cuburi mici si le punem la fiert (cam 2-3 l de apa). Condimentam cu cimbru, sare si piper dupa gust, adaugam pasta sau sucul de rosii si pestele prajit si lasam saramura sa dea in clocot de cateva ori.

Servim cu mamaliguta calda, optional.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina si a-l praji il tinem 5-10 minute in lapte.

2

Pestele proaspat pierde mirosul de mal daca cu 1 ora inainte de a se pune la fiert se tine in apa cu otet (2 linguri de otet la 1 litru de apa).

3

Inainte de a cumpara peste, uitati-va la ochii si urechile acestuia: renuntati sa-l cumparati daca are ochii infundati in orbite sau urechile dezlipite de branhii.

4

Daca pestele nu are cap, atunci sa aveti in vedere ca, la un peste proaspat, carnea este bine prinsa de oase, iar solzii opun rezistenta la desprindere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de caras