Saramura de peste cu mamaliguta

de Merisor in Peste, 13 Aug 2012 | 6028 vizualizari

 

Eu cand am pofta de saramura ma apuc si fac indiferent de pestele pe care il am la indemana. De data aceasta am avut file de macrou.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg file de macrou(12 bucati)
  • 2 foi dafin
  • 250 mL apa
  • piper
  • boia de ardei iute
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare
  • 1/2 lingurita otet de mere
  • patrunjel tocat
  • marar tocat
  • mamaliguta din 300g malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste cu mamaliguta:

Am spalat pestele l-am lasat la scurs, pe urma l-am pudrat cu sare si l-am lasat la odihnit 10 minute.

Intre timp am pus si de mamaliguta. Cred ca nu e cazul sa pun si reteta la mamaliguta, eu am facut din 300 g malai.

Pentru saramura am pus apa cu putina vegeta si frunzele de dafin la fiert pana la primul clocot, apoi ridicat de pe foc, am pus patrunjelul si mararul tocate si am acoperit. Usturoiul l-am curatat, l-am spalat si l-am zdrobit bine cu sare, apoi am frecat cu uleiul de masline. Am pus piperul macinat si boiaua de ardei( de obicei pun ardei iute tocat, dar nu am avut si de aceea am recurs la boiaua de ardei), apoi am adaugat fiertura putin calduta.

Pestele cald se introduce in saramura, dar eu l-am lasat separat sa puna fiecare cata saramura doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de stiuca