Saratele

de ionix in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2010 | 7822 vizualizari

 

le-am facut impreuna cu soacra-mea...

 

INGREDIENTE

  • 600 g telemea de vaci
  • 2 pachete cu unt
  • circa 400 g faina
  • 2 oua 
  • 1 galbenus pt  uns
  • 1 praf de copt
  • sare, chimen
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

 

Ouale se bat bine si se freaca cu untul. Se pune si telemeaua data pe razatoare.

Daca telemeaua este foarte sarata nu mai adaugati decat un praf de sare.

Apoi se pune treptat faina amestecata cu prafuld e copt, aluatul trebuie sa fie portivit.. sa nu fie prea tare.

Aluatul se da la rece circa 30 min iar apoi se intinde o foaie de circa 5 mm. 

Foaia se unge cu ou, se presara chimen si se taie fasii.

Se pun pe o tava cu hartie de copt, in cuptorul incins in prealabil.

Se da la foc potrivit pana incep a-si schimba un pic culoarea.

Sunt foarte bune langa un pahar cu bere.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

ionix 1

06.01.2010, 10:02

eu nu mai am, s-au mancat foarte repede... mersic Liana

Teo 1

06.01.2010, 21:48

cand intindeam foia ieseau si mai groase si mai subtiri ,dar prin forma toate sunt egale ,apar ca niste ''creionase''

nadina73 1

04.10.2010, 01:30

super 5f si aici gata ma duc din curtea ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]