Saratele ca la mama acasa

de angelika in Prajituri, 20 Noi 2014 | 8728 vizualizari

 

Am ales sa fac aceasta reteta pentru ca este foarte simpla si usor de facut si pentru ca, tuturor, la un moment dat ne este dor de copilaria noastra si de mirosul imbietor din bucataria mamei.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g untura
  • 1 iaurt Zuzu-150 g
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • mac
  • chimen
  • 1 ou pentru uns deasupra saratelele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele ca la mama acasa:

Pentru inceput facem maiaua cam asa: intrun borcanel punem drojdia cu zaharul si amestecam cu apa pana obtinem o pasta mai molicica. In faina pe care am pus-o pe planseta facem o gropita in care punem maiaua, iaurtul si untura (taiata cubulete). Amestecam cam 10 minute pana obtinem o coca putin mai tare ca cea de paine. Impartim aluatul in 2 parti, apoi intindem prima foaie .Tinem cont ca grosimea trebuie sa fie cam de 5 mm. Taiem in forma de saratele cu un cutit franjurat si apoi le punem in tava. Ungem cu ou folosind o pensula,   dupa care presaram in functie de gusturi mac sau chimen. Dam tava la cuptor pentru circa 30 min. Sunt deosebit de fragede, fine si gustoase.POFTA INTERESANTA!

TIPS-URI

1

lungimea saratelelor ne-o alegem noi.

2

vom obtine cam 2 tavi de cuptor.

3

fragezimea saratelelor o da untura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu iaurt, nuci si fructe confiate