Saratele cu branza telemea si branza de burduf

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2013 | 32229 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 200 gr. branza telemea de oaie
  • 250 gr. branza de burduf
  • 400 gr. unt sau margarina (sau 200 gr.untura proaspata de porc)
  • 4 oua
  • sare, mac,susan, chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu branza telemea si branza de burduf:

Branza telemea si branza de burduf se dau pe razatoare.

Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei. Acelasi lucru e valabil si in cazulin care hotaram sa folosim untura proaspata de porc.

Amestecam untul (margarina) cu branza, 2 oua intregi+2 albusuri (pastram cele doua galbenusuri pentru uns saleurile) si incorporam toata faina framantand aluatul cu mainile.

Lasam pentru cel putin o ora aluatul la rece.

Intindem aluatul in foaie subtire, decupam saleurile cu ajutorulunui pinten.

Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava,apoi asezam saleurile.

Batem galbenusurile intr-un castronel cu putina sare, apoi ungem saleurile cu acest amestec (cu o pensula de silicon).

Presaram mac, chimen si susan.

Dam tava la copt pana se rumenesc si devin aurii / aramii (in functie de gust, cat de crocante sau pufoase le preferam).

 

 

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu branza telemea si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]