Saratele cu drojdie

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2015 | 4534 vizualizari

 

Reteta ca la mama.... aperitiv simplu și delicios.

 

INGREDIENTE

  • 250 g de unt sau margarina
  • 1 ou intreg
  • 5-6 linguri de smantana
  • drojdie cat o nuca
  • 10 cl de apa calda
  • 1-2 lingurite de sare
  • faina cat cuprinde - in jur de 800-900 g

chimen, cascaval ras, susan, 1 ou

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu drojdie:

Se scot ingredientele din frigider inainte.

Se dizolva drojdia in apa calda.  

Se face un aluat potrivit de tare, se lasa sa se odihneasca 1-2 ore. 

Eu l-am facut cu masina de paine.  

Se intinde o foaie, se unge cu ou batut (alt ou). Se presara chimen sau susan sau cascaval ras, sau sare mare etc.

Se taie fasii late de 1 cm si lungi de ~10 cm.  Se pun la copt pentru 20 minute.

Am facut saratele dar la sfarsit am facut si pateuri umplute - vezi  AICI    

Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

se pastreaza bine intr-o cutie in metal

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu drojdie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza de burduf si Ceva Fin