Şarlotă de ciocolata (cacao)

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 11 Ian 2011 | 6832 vizualizari

 

Desertul nostru aniversar pentru un an de blog este Sarlota de ciocolata, desertul copilariei atat de bun si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 100 ml lapte,
  • 300 gr frisca,
  • 1 zahar vanilat bourbon,
  • 2 linguri de cacao,
  • 100 gr zahar pudra,
  • o lingurita de gelatina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şarlotă de ciocolata (cacao):

Ouale se freaca cu zaharul, se amesteca cu laptele, zaharul bourbon si se pune compozitia la fiert in bain-marie, amestecand permanent sa nu se faca cocoloase. Se adauga gelatina dizolvata in putina apa si se amesteca bine.

Cand compozitia are consistenta unei creme se da jos vasul de pe foc si se amesteca cu cacaoa.

Se pune la rece (eventual pe balcon). Cand s-a racit complet se amesteca frisca.

Asezam sarlota in cupe, o decoram cu frisca si o tinem jumatate de ora la frigider inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Şarlotă de ciocolata (cacao)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Indiene cu frisca