Cele mai bune sarmale sunt cele cu pasat . Cine nu a mancat nu stie ce pierde .
Spalati din mai multe ape pasatul care trebuie sa se decanteze de partea albicioasa , lasati impreuna cu orezul la infoiat in apa calduta cateva ore .
Scobiti varza de cotor si o opariti in apa clocotita in care ati pus sarea si otetul.
Scoateti frunzele pe rand , le curatati de nervurile mai groase si le taiati in doua daca sunt prea mari .
Spalati si curatati legumele .
In 100 ml ulei caliti ceapa si ciupercile taiate marunt , morcovul razuit , gogosarul taiat cuburi .
Adaugati pasta de ardei , sare , piper , cozile de ceapa verde, cimbru , busuioc si putin bulion .
Amestecati bine si lasati sa se odihneasca pana se raceste .
Modelati sarmalute in foi de varza care le puneti intr-o tava unsa cu ulei .complectati cu apa cat sa le acopere , turnati deasupra restul de bulion si ulei .Acoperiti cu o folie de aluminiu
Dati la cuptor aprox. o ora , indepartati folia si le lasati sa se rumeneasca .
Pofta mare !!!!