Sarmale cu legume si ciuperci

de Ela68 in Mancaruri de post, 24 Oct 2012 | 20248 vizualizari

 

Aceste sarmale se pot face in multe variante.Cu sau fara ciuperci, cu sau fara orez, in functie de preferinte, combinatia poate fi la indemana oricui, folosind proviziile din camara. Cine doreste, le poate incerca si cu soia, sunt la fel de bune. Fata de cele clasice, cu carne, sarmalele cu legume trebuiesc bine condimentate, in caz contrar savoarea nu va iesi in evidenta.

 

INGREDIENTE

  • 30 foi de varza acra
  • 2 buc morcovi
  • 2 buc pastarnac
  • 2 buc patrunjel radacina
  • 1 ceapa mare
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 lingurita marar uscat
  • sare, piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 100 gr nuci tocate mare (se pot inlocui cu 100 gr orez )
  • 3-4 linguri bulion
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu legume si ciuperci:

Foile de varza le am de anul trecut, le-am pastrat la congelator pe timpul verii si s-au mentinut foarte bine.

Curatam zarzavatul si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa, taiata marunt se pune la calit in uleiul incins , adaugandu-se apoi zarzavatul, sarea si piperul. Se mai lasa 10 minute la foc mediu si se pun ciupercile taiate si nucile. In cazul in care punem orez in loc de nuci, il tinem la inmuiat 10 minute in apa.

Lasam pana se evapora apa de la ciuperci , adaugam boiaua si potrivim de sare. Adaugam si patrunjelul tocat marunt, cimbrul si mararul uscat.

Lasam la racit compozitia si umplem sarmalele, avand grija la capete, sa fie rulate in interior. Cand folosim orez, acestea nu se vor infasura prea strans, astfel incat sa aibe loc sa se umfle. 

Nu prea am avut multa varza tocata pe care s-o pun la baza si deasupra, insa pentru la iarna voi reface proviziile. Acoperim sarmalele cu apa si le lasam la foc mic pana ce varza este bine fiarta.

Turnam bulionul deasupra si punem vasul in cuptorul incins pana ce se formeaza deasupra o crusta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu varza acra