Sarmale in foi de stevie (TOITIKE)

de nico_nico in Porc, 25 Sep 2018 | 2576 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de porc
  • 2 cepe
  • 150 gr orez
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de pasta de ardei (facuta in casa)
  • 4 legaturi frunze de stevie mai mari(40 bucati)
  • 1 legatura frunze de marar verde
  • 1 lingura de faina
  • 200 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de stevie (TOITIKE):

Frunzele de stevie le oparim 2-3 secunde in apa fiarta, apoi le lasam sa se scurga de apa si sa se raceasca.

Carnea se toaca. Ceapa taiata marunt se caleste si se pune peste carnea macinata, pasta de ardei, mararul, sarea si piperul. Frunzele se curata de nervura si se umplu cu putina carne, se infasoara bine si se pun intr-o oala la fiert.

Punem apa apa calda peste ele, mararul verde si se fierb 1 ora la foc mic. La final dizolvam faina cu laptele si il punem peste toitike. Miscam oala de manere pentru a se patrunde pana jos peste toate sarmalele.

Se servesc calde cu smantana / iaurt.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de stevie (TOITIKE)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmale despuiate pe pat de mamaliga