Sarmale in foi de vita-de-vie

de Ina in Mancaruri cu carne, 1 Iul 2010 | 13780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • frunze de vita-de-vie – cca. 70-80 bucati
  • Compozitia de carne:
  • 1 kg. carne tocata, amestec  porc  cu vita
  • 1 ceasca cu orez
  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • bulion
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • piper
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita-de-vie:

 Frunzele de vita-de-vie le conservi pentru iarna dupa metoda: http://www.bucataras.ro/retete/7709/vita-de-vie-pregatita-pentru-iarna.html

Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o ceasca cu apa , 3-4 linguri cu bulion  si  amestecam  totul bine.  Oprim focul si lasam cratita 5 minute deoparte.

Intr-un vas mai mare punem carnea, adaugam ceapa calita, orezul spalat  si  scurs de apa,  sare, piper, cimbru si spargem  4 oua. Amestecam totul , iar din carnea astfel preparata formam sarmalutele.  Luam cu mana putina carne pe care o plasam pe frunza de vita-de-vie in zona petiolului  si impaturim frunza ca in imaginile prezentate mai jos ( sau cum se pricepe fiecare….:) )

Sarmalutele se aseaza in oala in mod concentric, in straturi successive, apoi se acopera cu apa si/sau suc de rosii/ bullion in proportii de 3:1   Pentru a nu se ridica mult la fierbere, eu am pus peste ultimul strat  frunze de vita-de-vie.

Se pune oala pe foc si se fierb sarmalele la foc mic, cca o ora.

Se servesc fierbinti, cu sau fara smantana alaturi.

TIPS-URI

1

Nu adauga prea multa sare in compozitia de carne, intrucat sare contin si frunzele de vita-de-vie 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita-de-vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu orez