Sarmale in frunze de vita - reteta de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 27 Mar 2018 | 3331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • frunze de vita de vie ~ 50 bucati
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceasca orez
  • o mana de stafide
  • 500 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • boia dulce/ iute
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in frunze de vita - reteta de post:

Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei. Ciupercile se curata si se toaca marunt, adaugandu-se peste ceapa. Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica si stafidele. Orezul se spala in cateva ape reci si se lasa sa se scurga, adaugandu-se si el in compozitie. Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce sau iute dupa preferinta.
Se umplu foile de vita cu compozitia de mai sus.
Intr-o cratita destul de inalta, punem un rand de foi de vita, dupa care aranjam sarmalele in cerc. Incercati sa le lipiti una de alta, sa nu ramana locuri libere, in felul acesta nu se vor desface.
Dupa ce terminam aranjarea sarmalelor, punem un strat de foi de vita. Adaugam sosul de rosii si 2 cani de apa.
Le dam la cuptor pentru minim 2 ore.

 Sunt delicioase, chiar si fara carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in frunze de vita - reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Humus cu faina de naut si avocado