Sarmale in vas de lut

de kamy in Porc, 10 Ian 2011 | 6716 vizualizari

 

sa nu va ia cu lesin dar daca tot le-am pozat trebuie sa le pun aici....nu???

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.carne tocata amestec
  • 4 verze murate
  • 150 gr.orez
  • 3 cepe mari
  • ceafa afumata
  • carnati afumati
  • foi de dafin
  • cimbru
  • boia
  • sare
  • piper condiment carne porc
  • moare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in vas de lut:

Orezul il punem la inmuiat 30 min dupa care-l spalam bine si il adaugam peste carnea tocata.

Ceapa o calim in putin ulei,cand s-a inmuiat adaugam 2 ling.de boia,amestecam si lasam la racit,dupa care punem peste carnea tocata.Amestecam bine,punem sare,piper dupa gust si daca amestecul e mai sec,adaugam cam 150 ml apa ca sa aiba in ce fierbe orezul.

La foile de varza taiem nervura de pe mijloc si formam sarmalele pe care le asezam in vas pe un pat de varza taiata marunt.Cand ajungem la jumatatea vasului punem un rand de ceafa afumata taiata mai gros,2 foi dafin si cimbru dupa care umplem cu sarmale.Cand ajungem aproape sus punem bucati de carnati 2 foi dafin,cimbru si peste varza taiata marumt,300 ml bulion si restul moare sa nu acopere varza .Punem la foc pe o plita(nu direct pe flacara)la foc f mic cam 2 ore de cand incepe sa fiarba.Ca sa vedem daca-s fierte,luam o sarma si daca varza se taie bine cu furculita,(sa nu opuna rezistenta)sunt gata.

pofat buna!!!

TIPS-URI

1

daca varza e foarte sarata ar fi bine sa o spalati iar moarea pe care o puneti peste sarmale sa o lungiti cu apa, dupa gust(varza mea nu-i sarata asa ca nu necesita desarare)

2

puteti pune in carnea tocata condiment carne porc....eu am pus si a dat un gust f bun

3

sa nu confundati vasul de lut cu vasul roman...nu-i acelasi lucru

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in dovleac