Sarmalute cu ciuperci si soia

de Rocsi in Mancaruri de post, 12 Mar 2012 | 17399 vizualizari

 

Dupa parerea mea si gustul meu sarmalutele de post sunt cele mai bune.As manca mereu fara nici un refuz.Nu sunt iubitoare de soia,dar in aceasta combinatie chiar nu se simte.

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani de varza murata
  • 1 cana orez
  • 200 gr soia
  • 350 gr ciuperci conservate(sau proaspete)
  • 5 -6 cepe mari
  • 3 morcovi mari
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 2 linguri pasta de tomate
  • marar
  • patrunjel
  • 2 linguri zarzavat
  • circa 1 cana ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ciuperci si soia:

Intai de toate desfacem frunzele la varza si le punem cam 2 ore in apa rece la desarat. Daca folositi o oala de lut pentru a fierbe sarmalele ,asa cum am folosit eu,umpleti-o cu apa si lasati-o asa cam 2 ore.

Intr-o cratita punem niste apa la fiert. Cand da in clocot,punem bucatile de soia ,impreuna cu un praf de sare si un praf de piper. Cand s-au umflat le scoatem pe o farfurie,le lasam putin sa se racoreasca. Cand s-au racorit le stoarcem de apa si le dam prin masina de tocat. Ciupercile le spalam bine si le taiem cubulete mici. Curatam ceapa,o spalam si o tocam. Morcovul il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile le dam cu tot cu sos prin masina de tocat.

Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam ceapa tocata si o tragem circa 10 minute in ulei(nu o prajiti,doar o inmuiati). Punem si morcovul si il lasam si pe acesta vreo 5 minute. La urma adaugam rosiile macinate,pasta de rosii si un praf de sare. Invartim bine,mai lasam 2-3 minute pe foc si inchidem aragazul. Orezul il spalam in 2-3 ape.

Intr-un bol punem compozitia de ceapa,orezul,ciupercile si soia. Punem marar si patrunjel (verde sau uscat,de care aveti la indemana),cele 2 linguri de zarzavat. Amestecam bine intreaga compozitie,apoi condimentam cu sare si piper dupa gust,iar la urma punem faina ca sa se lege compozitia.

Frunzele de varza le scoatem de la desarat si le stoarcem de apa. Le indepartam cotoarele si le taiem bucati in functie de cat de mari facem sarmalele. Punem pe fiecare frunza cate putina compozitie ,apoi rulam sarmalutele strans. In oala de lut(puteti folosi si altfel de oala),punem pe fund frunze de varza. Presaram niste marar uscat apoi asezam sarmalele(oala sa nu se umple mai mult de 3 sferturi cu sarmale ca atunci cand se va umfla orezul riscati sa dea in foc). Deasupra punem tot cu frunze de varza,apoi  apa cat sa acoperim sarmalele.

Dam oala acoperita in cuptor,il aprindem si la inceput lasam o temperatura mai micuta . Apoi reglati o temperatura potrivita si lasati sa fiarba cam 3-4 ore(intre timp mai gustati sa vedeti daca sunt fierte). Cand sunt gata inchideti focul cuptorului ,deschideti usa si le lasati sa se raceasca acolo ,sau le scoateti dar sa le puneti pe un loc nu foarte rece ca riscati sa vi se crape oala.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci si soia" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (27)

Rocsi 1

12.03.2012, 18:38

Va multumesc din suflet pentru toate aprecierile
-Diana am zis si in introducere ca mie nu-mi place soia..dar a fost in cantitate mica si nu s-a simtit ..Altfel soia nu mananc ca nu-mi place!!

Ella Carla 1

12.03.2012, 20:24

mult mai imi plac sarmalutele

Rocsi 1

12.03.2012, 22:03

Multumesc Carla!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post fierte in vas roman