Sarmalute cu conopida si mazare

de Dea_Dea in Mancaruri de legume, 10 Mai 2013 | 4615 vizualizari

 

Un pranz usor si bun!!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • apa
  • 1 lingura de otet
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 100 gr mazare
  • 2 morcovi
  • 1 conopida mica
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • marar
  • cimbru
  • bors magic
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu conopida si mazare:

Apa se pune la fiert cu otetul, se scoate cotorul la varza si se pune cu gaura in jos cand apa clocoteste. Lasam pana frunzele se inmoaie si isi schimba culoarea din verde inchis in verde deschis.

Mazarea, conopida si morcovul se pun la fiert,cand sunt fierte se scurg de apa. Morcovul se toaca marunt , iar conopida se paseaza cu frurculita. 

Se pun in castron se adauga 1 lingura pasta de rosii , un fir de ceapa verde tocata, sare , piper, marar , cimbru, amestecam bine . 

Luam frunza de varza , punem compozitia de legume , rulam strans , iar apoi introducem capetele inauntu sa nu se desfaca la fiert.

Se toaca varza se aseaza in oala , se aseaza sarmalele , se acopera cu apa si se pun la fiert la foc mare pana dau in clocot, iar apoi se lasa la foc mic.

Cand sunt aproape fierte se adauga o lingura de pasta de rosii diluata cu apa si bors magic. Se mai lasa vreo 20 min si se stinge focul.

Sa aveti pofta!!

TIPS-URI

1

Se poate pune suc de rosii

2

Se pot acri cu zeama de varza sau sare de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu conopida si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Dea_Dea 1

10.05.2013, 22:16

Multumesc !!

mihaelar63 1

11.05.2013, 02:22

Hai ca mai dat gata
De unde-ti veni ideea ?
Deja mintea-mi zburda spre alte combinatii

diana_k 1

11.05.2013, 20:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată