Mie imi plac mult mai mult sarmalele din varza dulce dacat cele din varza acra. Am sa va arat cum le fac eu....
Carnea tocata se mai macina o data cu masina de carne.
Ceapa se curata , se toaca marunt si se caleste in foarte putin ulei  pina cand devine sticloasa.
Varza  o oparim cateva minute in apa  ce fierbe cu o lingurita cu sare(  dupa ce i-am scos cotorul).Desfacem frunzele si taiem partea tare. Daca  frunzele sunt prea mari, le taiem in doua.Bucatelele de varza ramase le  taiem marunt.
Carnea tocata o amestecam bine cu orezul spalat, marar verde tocat,  ceapa calita, sare, piper.
Luam cate o bucata de foaie de varza in palma si cu ajutorul unei  linguri luam din compozitia de carne tocata , cam 1/2 de lingura , o  asezam in palma peste foaie si o rulam cat mai strans avand grija sa  rulam si marzinile verzei sa nu iasa umplutura.
Dupa ce toate sarmalele au fost rulate, punem pe funsul unei oale varza  taiata marunt, cimbru, , marar, o parte din oasele afumate( celelate le  punem la mijlocul sarmalelor stivuite)si incepem sa stivuim sarmalele,
Deasupra presaram cimbru si marat, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la  foc mic cam 50 minute. Adaugam apoi bulionul si lasam sa mai fiarba 15  minute  acoperit, dupa care stingem focul si lasam sarmalele sa se  odihneasca putin.
Pofta mare !