Sarmalute in dovleac

de Valclaudia in Porc, 9 Noi 2014 | 6809 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 700 gr. carne toccata cu grasime (de porc),
  • 100 gr. orez,
  • afumatura, cateva feliute de prosciutto,
  • 3-4 linguri de ulei,
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 ardei colorati pentru tocat,
  • 2-3 ardei mici colorati pentru umplut,
  • 1 varza murata,
  • 1/2 varza proaspata (mica, pentru tocat),
  • sare,
  • piper,
  • cimbru uscat (dupa gust),
  • 1 ou mare de casa,
  • 2-3 boabe de ienibahar,
  • 1 lingurita de boia dulce,
  • 2 foi de dafin,
  • cate o crenguta uscata de marar si cimbru,
  • 1/2 cutie rosii pasate,
  • 1 dovleac placintar mare,
  • verdeata tocata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in dovleac:

Ceapa curatata de coaja si spalata se caleste in ulei impreuna cu ardeiul taiat bucatele.

Adaugam orezul clatit in apa rece, calim 2-3 minute. Lasam la racorit, apoi punem amestecul peste carnea toccata de porc.. Adaugam sare, piper, cimbru dupa gust,1 ou, 2 linguri pasta de ardei,boia dulce.

Desfacem foile de varza murata, indepartam nervura groasa, apoi punem cate o lingura de amestec si formam sarmalutele. Eu am umplut pentru diversitatea gustului si 3 ardei cu amestec de carne.

Dovleacul se spala, se taie capacul, se scobeste de miez si seminte. Se indeparteaza si o parte din pulpa, sa devina mai incapator. Totusi, trebuie sa mai ramana un perete de  cca doua degete grosime.

Asezam dovleacul in tava, pe fundul lui punem crengutele de marar si cimbru, apoi punem un strat de varza proaspata tocata, apoi un strat se sarmalute,din loc in loc vom aseza bucatele de afumatura si feliute de prosciutto taiate bucati,ardeii umpluti,apoi din nou varza tocata, ultimul strat va fi cel de varza. Printre sarmalute asezam foile de dafin si bobitele de ienibahar. Turnam deasupra rosiile pasate.

Peste sarmalute punem apa cat sa acopere tot continutul din dovleac, punem capacul dovleacului,apoi dam dam tava la cuptor,  la temperatura potrivita (175 grade) pentru 3ore

Oprim cuptorul, lasam sa stea la caldura 30 minute. Inainte de servire presaram verdeata tocata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

reisnaor_2006 1

09.11.2014, 11:34

buneeeeeeeeeeeeeeee

mirela0911 1

09.11.2014, 12:59

Ce gust trebuie sa aiba!

deyutzky 1

09.11.2014, 13:06

mmmm cred ca sunt delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale (in multicooker)