Sarmalute in foi de vita-de-vie cu ghebe (de post)

de Alina26 in Mancaruri de post, 28 Noi 2013 | 9623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ghebe
  • 5 cepe potrivite
  • 4 morcovi mici
  • 1 ardei rosu mare
  • 2 lingurite cimbru
  • 6 fire patrunjel verde
  • 200 ml sos de rosii
  • 250g orez
  • 3 lg malai
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • frunza de vita-de-vie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita-de-vie cu ghebe (de post):

1.Am pus la calit ceapa,ardeiul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mare,cu ulei de floarea soarelui (un pahar).Am pus putina sare si capac.Am lasat pana s-au inmuiat.

2.Am dezghetat ghebele,le-am clatit cu apa rece,le-am tocat,le-am stors si le-am pus peste legume.

3.Am adaugat apoi sosul de rosii,patrunjel,cimbru,sare,piper si am mestecat.Am mai lasat 10 min pe foc.Apoi am pus orezul,am mestecat si am stins focul.Am lasat compozitia la racit.Dupa ce s-a racit am pus 3 lg de malai.

4.Intr-o oala inalta am pus o crenguta de marar si cimbru pe fundu oalei si am acoperit cu frunze de vita-de -vie.Am inceput sa invart la sarmalute si le-am asezat frumos in oala.La sfarsit am pus putina sare,putin ulei de floarea soarelui si apa cat cuprinde.Am acoperit sarmalutele cu frunze de vita-de-vie.

5.Am pus oala la foc mic,aproape doua ore,pana s-au fiert.

6.Serviti calde cu ardei iute (sau smantana daca nu tineti post). :) 

Pofta buna!!!!!

TIPS-URI

1

Am folosit malai care leaga compozitia,in loc de oua sau faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita-de-vie cu ghebe (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu varza acra