Sarmalute in frunze de vita si sos de macris

de deliciousflavours in Mancaruri cu carne, 9 Iul 2012 | 6836 vizualizari

 

Imi plac sarmalutele in varza murata, dar parca in frunza de vita si scufundate in sosul dulce acrisor de macris imi plac si mai mult  De aceasta data nu am facut sosul alb, dar la fel de bine puteti sa adaugati si smantana. Cantitatea de carne macinata puteti sa o mariti in functie de numarul de personae, eu am gatit o portie mai mica. Imi cer scuze ca nu am poze din timpul prepararii, dar am fost in vitezaaa... :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • frunze de vita de vie
  • 500 gr carne macinata (amestec vita si porc)
  • 2 cepe
  • 100 gr orez
  • sare, piper
  • boia dulce/iute
  • cimbru
  • Ingrediente pentru sos:
  • frunze de macris (o gramajoara)
  • 1 lingura rasa amidon/faina
  • sare
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de vita si sos de macris:

Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline pana se inmoaie. Adaugam apoi la carnea tocata, la care adaugam si orezul, sare si piper dupa gust, respectiv boia dulce si iute si sa nu uitam de cimbru. Amestecam bine cu manutele si lasam deoparte pana pregatim frunzele de vita.

Punem intr-o oala putina apa la fiert si du pace am spalat bine frunzele, le oparim 1-2 minute in apa care fierbe (cat sa se inmoaie, sa putem lucra usor cu ele).

In fiecare frunza punem din amestecul de carne macinata si impaturam bine de tot sa nu se desfaca in timpul fierberii.

Cladim sarmalutele intr-o oala mai marisoara, punem apa cat sa le acopere, punem capacul si lasam la fiert aproximativ 1 ora.

In acest timp vom pregati sosul de macris.

Frunzele de macris le spalam si le curatam de codite. Punem putin ulei intr-un vas, adaugam frunzele de macris si lasam sa se opareasca, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. La inceput prinde o culoare maronie, apoi incet incet devine un verde inchis si primeste consistenta unei paste. Daca doriti puteti sa le blenduiti putin. Separat amestecam amidonul cu o lingura de apa.

Cand sarmalutele sunt fierte, le scoatem din apa in care au fiert, adaugam macrisul, amidonul dizolvat si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Potrivim cu sare si zahar dupa gust, stingem focul si asezam inapoi sarmalutele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de vita si sos de macris" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 900 lei
1499.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

COMENTARII (23)

deliciousflavours 1

13.07.2012, 09:01

Ina 1

13.07.2012, 09:28

n-am papat sos de macris Dar sarmale pap oricum

deliciousflavours 1

13.07.2012, 13:37

Ina draga, trebuie neaparat sa incerci sosul sau ciorba de macris...mie imi plac la nebunie ambele
Pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]