Supa de varza murata (sauerkraut) este o reteta nemteasca, plina de arome si perfecta pentru zilele reci de iarna.
Daca vreti sa preparati Sauerkraut - Reteta gustoasa de supa de varza murata, iata care sunt ingredientele necesare: varza murata, morcovi, ceapa, condimente, afumatura.
Cum se prepara Sauerkraut - Reteta gustoasa de supa de varza murata:
Intr-o oala mare, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa tocata si caliti-o pana devine translucida, aproximativ 5 minute. Adaugati usturoiul si caliti inca un minut.
Adaugati morcovul si carnea afumata in oala. Gatiti timp de 5-7 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugati varza murata tocata si amestecati bine. Daca doriti, puteti adauga si boia dulce si chimen pentru un plus de aroma, boabe intregi de piper.
Turnati supa de pui sau legume in oala, adaugati frunza de dafin si aduceti la fierbere. Reduceti focul si lasati sa fiarba la foc mic timp de 20-30 de minute, pana cand legumele sunt fragede.
Gustati supa si ajustati condimentele cu sare si piper dupa gust. Daca vi se pare prea acra, puteti adauga putin zahar pentru a echilibra aciditatea.
Indepartati frunza de dafin si serviti supa fierbinte, presarata cu patrunjel proaspat tocat.
Sugestii de Servire:
Serviti supa de varza murata cu paine de secara sau crutoane pentru o masa completa.
Puteti adauga o lingura de smantana in fiecare bol pentru un plus de cremozitate.
Incearca si reteta de Ciorba hutulilor, o mancare foarte gustoasa sau reteta de Supa de varza cu carnati afumati.
Iti recomandam si reteta de Supa de varza cu cartofi si chimen, foarte aromata si satioasa.
Pofta buna!