Scoici cu taitei de orez si oregano

de mihaelar63 in Fructe de mare, 11 Noi 2019 | 2919 vizualizari

 

  Macar  o data la doua luni prepar scoici sau fructe de mare. Visul meu este sa merg in vacanta intr-un port si sa prepar din materie prima proaspata. Pana atunci... ne multumim cu ce avem.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr scoici decorticate -congelate
  • 500 gr mix legume-praz, ardei , conopida , mazare , morcovi . ciuperci-congelate
  • 300 gr rosii cherry
  • 200 gr taitei de orez
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura ghimbir proaspat razuit
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei susan
  • 2 linguri otet orez
  • patrunjel verde tocat
  • fugi de chilli
  • sare

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu taitei de orez si oregano:

  1. Se soteaza usor ceapa si usturoiul care au fost maruntite in uleiul de susan.
  2. Puneti rosiile cherry. Sarati.
  3. Adaugati scoicile care au fost decongelate.
  4. Imediat se pune otetul de orez si ghimbirul razuit.
  5. In apa clocotita si usor sarata se oparesc taiteii de orez. Respectati indicatiile de pe ambalaj.
  6. Se pun langa scoici taiteii ce au fost scursi de excesul de apa.
  7. Condimentati dupa preferinta cu fulgi de chilli pentru un gust mai picant.
  8. Asezonati la servire cu patrunjel tocat si oregano verde maruntit, pentru prospetime.

TIPS-URI

1

Alaturi de un pahar de vin alb acest preparat te poate scoate din impas in caz de forta majora !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu taitei de orez si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii/Scoici umplute si gratinate