Scoici cu vin alb - de post

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 17 Mar 2012 | 18284 vizualizari

 

Am pregatit aceasta reteta luata chiar de pe pachetul de scoici congelete (cu mici modificari, sau mai bine, completari) , si va spun sincer ca initial am crezut ca va fi un esec total....dar, .......SURPRIZA....., a fost o adevarata nebunie...deliciu, minunatie.....cum sa mai spun....! Daca o incercati sigur o sa imi dati dreptate si o sa fiti incantati! Inca un plus la aceasta reteta este ca se face fff repede!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne scoici
  • 2 cepe taiate marunt
  • 1/4 telina taiata cuburi mici
  • 1 morcov taiat marunt
  • 250 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel taiat fin
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 foaie dafin
  • 3 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu vin alb - de post:

- scoicile se decongeleaza la temperatura camerei sau - cum am facut eu - peste noapte la frigider, se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare

- se scot scoicile intr-un alt vas iar zeama o folosim la legume

- in craticioara in care veti face mancarica se pune telina si morcovul la inabusit in zeama de la scoici pentru 5-7 min dupa care se adauga ceapa, vinul, sare, piper si foaia dafin, se dau cateva clocote apoi se adauga scoicile si se mai lasa 5 min dupa care se aduga si patrunjelul

- se mai lasa catava clocote si se da la o parte pentru a se amesteca arumele.

-se face separat un piure de post din 2-3 cartofi curatati, taiati cuburi, fierti cu sare, dupa care se farama, se amesteca cu putin ulei si gata piureul!

- noi am servit cu o salata de sfecla rosie cu hrean facuta in mare viteza, obtinuta din o sfecla rosie mijlocie, curatata, taiata cuburi, fiarta in apa pana intra furculita usor in buc de sfecla, scursa, amestecata cu sare, o lingurita ulei masline, hrean ras si putin otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu vin alb - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Georgiana78 1

26.03.2012, 16:13

Multumesc gurita, cum vrei tu....asa m-am gandit sa le fac eu de post.....

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 21:28

foarte interesant

Georgiana78 1

09.04.2012, 22:26

Multumesc Oana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu scoici reteta simpla si delicioasa de spaghete