Scoici umplute cu carne

de cristina1985 in Paste, 2 Sep 2017 | 3070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 conserva rosii decojite (485 ml)
  • 400 g carne tocata de porc
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingurita boia dulce
  • 16 bucati paste-scoici mari (Conchiglione)
  • 1 lingura bulion
  • cascaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici umplute cu carne:

Se caleste ceapa ,apoi se adauga carnea si se tot amesteca pana devine alba. Se toarna apa, cat sa acopere carnea. Se fierbe 1 ora si jumatate. Se pune sare, piper, bulion, boia dulce, cimbru si se mai lasa pe foc 30 minute.

Se fierbe apa intr-o oala cat ma mare (ca diametru) cu putina sare. Cand da in clocot se adauga  pe rand pastele. Se fierb 20 minute, timp in care le tot amestecati pentru a le desprinde de pe fundul vasului.

Rosiile din conserva se taie bucati mici si se toarna cu tot cu sos, intr-un vas. Se da un clocot, apoi se pune cimbru. Acest amestec se pune pe fundul unei tavi mici (31x20 cm), apoi se aseaza scoicile, cu grija si se pune umplutura de carne in fiecare. Sosul de la carne se toarna printre paste. Se rade cascaval si se pune pe fiecare scoica.Se tine la cuptor 15 minute, foc mic. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici umplute cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini gnocchi cu ton, peperoncino si smantana