Scones

de Miha in Dulciuri, 8 Oct 2012 | 4059 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Intr-un castron batem oul cu un praf de sare, zahar si lapte.

Intr-un alt castron amestecam faina cu praful de copt. Adaugam untul rece, taiat cubulete si framantam pana se incorporeaza in faina. Turnam si oul batut si amestecam pana aluatul incepe sa capete consistenta. Apoi il framantam pana obtinem un aluat neted. Il invelim in folie si dam la rece 1 ora.

Punem aluatul pe masa usor infainata si intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Cu o forma rotunde decupam cerculete ce le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic, pentru cca 15-20 de minute, pana incep sa se aureasca pe margini.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se taie in 2 si se ung cu dulceata.

Bun bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]