Scones

de Toamna07 in Prajituri, 11 Mar 2013 | 7605 vizualizari

 

Scones sunt niste painici, biscuiti fragezi,delicati, de origine scotiana care se servesc la micul dejun, unsi cu gem sau,in forma sarata,cu branza.
Scones se pot prepara in mai multe feluri,inclusiv cu diferite fructe uscate in compozitie.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 70 g unt rece
  • 1 plic praf de copt
  • 40 g zahar
  • un strop de sare
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Amestecam faina cu praful de copt si sarea; adaugam untul rece taiat cubulete. Framantam pana cand untul este incorporat in faina si devine nisipos. Eu am frecat ingredientele intre palme.

Oul se bate si se amesteca cu laptele. Se adauga fainii. Punem si zaharul si amestecam cu o paleta pana cand aluatul incepe sa capete consistenta.
Presaram faina pe blatul de bucatarie si framantam pana devine compact. Il invelim in folie alimentara si il dam la rece timp de o ora.

Inainte sa-i decupam,incingem cuptorul la 160 de grade.

Intindem aluatul rece pe blat , il intindem intr-o foaie groasa de 0,7 cm.si decupam cu forma de biscuiti, forme rotunde de scones pe care-i asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptor timp de 15 minute pana prind putina culoare pe margini.

Scoatem scones din cuptor si Ii lasam sa se raceasca . Se taie in doua si se ung cu gem .Se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Serviti acesti biscuiti fragezi langa un ceai fierbinte de buna calitate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu rahat