Scovergi

de LC in Dulciuri, 18 Aug 2012 | 13802 vizualizari

 

Azi m-am petrecut ziua cu bunica...am facut cate ceva bun pe la ea si mi-am adus aminte ca ne facea cand eram mici aceste scovergi pe care le mancam cu gem. Am aflat si reteta astazi, mai simpla nici ca se putea :)

 

INGREDIENTE

  • un kg faina
  • 1 lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu stins in putin otet
  • 4 oua
  • doua maini de ulei
  • un pahar de apa
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi:

Punem faina , apoi adaugam bicarbonatul si ouale amestecand mereu cu mana....uleiul si apa. Trebuie sa obtinem un aluat mai tare pe care il framantam bine de tot. Ungem cu ulei suprafata de lucru si intindem cate o foaie subtire cu facaletul. Taiem patrate in mijlocul carora facem o gaurica din care vom realiza o "fundita". Le prajim in ulei incins. Servim cu dulceata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

20.08.2012, 14:00

cat de bune sunt

mena29 1

20.08.2012, 20:30

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 23:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoverzi ca la Cervenia