Scrumbie la cuptor pe pat de sare

de DinDragostePentruGatit in Peste, 3 Dec 2012 | 7454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 scrumbii;
  • 2 lămâi;
  • sare grunjoasă (mare)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la cuptor pe pat de sare:

Se curaţă peştele de solzi, se eviscerează, se crestează. 

Se spală cu apă rece şi se lasă la scurs; eventual se şterge cu un şervet.

Într-o tavă de cuptor, se pune hârtie de copt şi se acoperă toată suprafaţa cu un strat de sare grunjoasă de circa 1/2 cm. 

Se pune scrumbia uscată  peste sare şi se introduce tava în cuptorul încălzit. 

Se coace la temperatură medie, timp de aproximativ 30 minute. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se stropeşte cu zeamă de lămâie.

2

Se poate servi cu mămăligă, cartofi sau alte legume, bineinteles cu mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor pe pat de sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scrumbie la cuptor