Scrumbie la cuptor pe pat de sare

de DinDragostePentruGatit in Peste, 3 Dec 2012 | 7683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 scrumbii;
  • 2 lămâi;
  • sare grunjoasă (mare)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la cuptor pe pat de sare:

Se curaţă peştele de solzi, se eviscerează, se crestează. 

Se spală cu apă rece şi se lasă la scurs; eventual se şterge cu un şervet.

Într-o tavă de cuptor, se pune hârtie de copt şi se acoperă toată suprafaţa cu un strat de sare grunjoasă de circa 1/2 cm. 

Se pune scrumbia uscată  peste sare şi se introduce tava în cuptorul încălzit. 

Se coace la temperatură medie, timp de aproximativ 30 minute. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se stropeşte cu zeamă de lămâie.

2

Se poate servi cu mămăligă, cartofi sau alte legume, bineinteles cu mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor pe pat de sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

Crockpot Express

- 60 %
999.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (16)

Sim0na 1

04.12.2012, 08:53

delicioasa

DinDragostePentruGatit 1

04.12.2012, 14:46

Va multumesc!

Lau 1

04.12.2012, 20:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]