Scrumbie simplista

de Brindusa in Peste, 24 Mai 2010 | 10324 vizualizari

 

Scrumbia este pestele care mie imi place cel mai mult. De aceea eu o pregatesc in cel mai simplu mod, ca sa nu-i schimb gustul cu nimic.

 

INGREDIENTE

  • scrumbie
  • sare
  • lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie simplista:

De data asta am facut scrumbia la cuptor, asa cum am invatat de la soacra mea. Mai intai trebuie invelita in hartie. Eu folosesc coli de hartie de scris. Pui apoi scrumbiile in tava in cuptorul incins bine (la 200 C).

Peste 1 ora (sau cand incepe sa miroasa prea tare in bucatarie :D) scoti tava din cuptor.

Lasi putin sa se racoreasca scrumbia si cu un cutit ascutit cureti hartia. N-are numic daca ramane si niste piele lipita de hartie. Pui scrumbiile pe un platou si , asa calde, le sarezi si le stropesti cu zeama de la 2-3 lamai. Le lasi sa se raceasaca.

Mie imi place scrumbia rece, parca atunci cand e calda e mai grea la ficat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie simplista" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

gaby_duceag 1

24.05.2010, 23:39

trei Doamne...si toti trei - s-au mancatarata minunat

Sylvia 1

25.05.2010, 20:19

Nota maxima si de la mine, vai ca m-ati inebunit cu scrumbia ma si uitam la poze sa vad daca nu sunt sardine ce zici voi scrumbie dar pare diferit aici nu gasesc cand vin in aug in Ro in vacanta caut scrumbie

Brindusa 1

25.05.2010, 21:17

Sylvia cica in franceza ii zice maquereau si in engleza mackerel. Poate asa gasesti si pe acolo.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastravul lui bunicu'