Semifredo cu ciocolata si capsuni

de papabundetot in Prajituri, 24 Mai 2014 | 5754 vizualizari

 

Este deja destul de cald afara asa ca trebuia sa mancam ceva care sa ne racoreasca si pentru ca la mai toate retetele de inghetata facuta in casa trebuie mereu scoasa din congelator la 45-60 minute si amestecat,m-am gandit ca cea mai buna varianta ar fi semifredo,pentru ca la aceasta reteta nu e necesara amestecarea.Este o inghetata foarte cremoasa care nu face ace de gheata absolut deloc. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 200 gr miere
  • 2 oua
  • 8 galbenusuri
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 500 ml frisca pentru smantana
  • 10 capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifredo cu ciocolata si capsuni:

Ouale,galbenusurile si mierea le-am pus intr-un vas metalic,le-am amestecat pana cand s-au omogenizat bine si apoi le-am pus la abur si am amestecat continuu pana cand am obtinut o crema  care mai apoi s-a ingrosat si a inceput sa faca bule,aproximativ 10-15 min.

Dupa ce am luat crema de pe foc am adaugat in ea ciocolata rupta bucati si cacao si am amestecat pana cand ciocolata s-a topit.

Am taiat capsunile cubulete si le-am adaugat si pe ele.Frisca am batut-o bine si apoi am amestecat-o cu crema de ciocolata, am omogenizat compozitia si am pus-o in 2 cutii de plastic cu capac si le-am dat la congelator, aproximativ 5 ore pana cand a inghetat.

Am servit apoi semifredo cu bucatele de capsuni proaspete.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifredo cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]