Semiluna cu nuca

de Bia27 in Prajituri, 13 Mar 2013 | 16377 vizualizari

 

Aceasta delicioasa prajitura am preluat-o de pe blogul Irinei si am ,,executat-o,, cu cateva modificari.Rezultatul a fost unul nemaipomenit de aromat si fin,tocmai pe placul ,,soriceilor,, mei :))!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 170 g faina
  • 200g zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 g nuci macinate
  • 50 g nuca cocos
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta rom
  • coaja rasa de portocala
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semiluna cu nuca:

Se mixeaza ouale bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Treptat adaugam zaharul,mixam bine pt a se topi ,dupa care punem uleiul,zaharul vanilinat, esenta de rom si coaja de portocala rasa.Incorporam faina,in care am pus si praful de copt si jumatate din cantitatea de nuci si nuca de cocos.Punem compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina,presaram deasupra nuca si nuca de cocos ramasa,dupa care dam la cuptor la 180 grade pt aprox 30 min, facem testul scobitorii.Dupa ce s-a copt ,o lasam putin sa se racoreasca si ne punem sa decupam semilunele.E delicioasa!

Pofta buna!!:)

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti scoate nuca de cocos,eu am pus-o pt fiica mea mai mare,care e fan nuca de cocos si normal,a trebui sa ajute si ea cumva!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Semiluna cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

14.03.2013, 15:10

Bia27 1

14.03.2013, 17:52

nilgun 1

24.11.2013, 10:22

yummmyyy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu ciocolata si frisca