Sfenj (gogosi marocane)

de Ligia Bxl in Dulciuri, 7 Noi 2014 | 8070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 460 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • zahar pudra,gem sau nutella
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfenj (gogosi marocane):

Se inmoaie mai intai drojdia in putina apa impreuna cu zaharul.

Intr-un vas mai mare se pune faina,intr-o parte sarea si in cealalta parte se adauga drojdia.

Peste se adauga restul de apa si se amesteca bine cu mixerul cca 5 min pana devine o compozitie elastica.

Se acopera cu film alimentar sau cu un prosop curat si se tine intr-un loc cald pana creste compozitia cca 2ore.

Dupa ce si-a dublat volumul se amesteca din nou pentru a scoate aerul din compozitie,apoi se umezesc mainile intr-un vas cu apa,se iau bule din compozitie,se formeaza in fiecare bula cu mana cate o gaura si se pun in cratita la prajit in uleiul incins.

Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc si se scot cu o paleta pe un servetel abosbant.

Se servesc cu gem,zahar pudra sau nutella :).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfenj (gogosi marocane)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]