Silvoita - magiun de prune

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 16 Aug 2021 | 6198 vizualizari

 

Metoda simpla de la Mihaela.
"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune
  • 60ml otet
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Silvoita - magiun de prune:

Prunele se aleg si se spala.

Se rup in jumatate si se sct samburii.

Intr-o oala de inox cu fund dublu se pune otetul si se  intinde si pe peretii oalei.

Se pun prunele in oala.

Se introduce in cuptor la foc potrivit.

Nu se amesteca deloc.

Se lasa prunele la foc potrivit 3 ore si se opreste focul.

A doua zi se continua la cuptor inca 3 ore.

La final eu am maruntit cu mixerul vertical sa fie pasta.

Se pune in borcane sterilizate fierbinti.

Se pun capacele si se invelesc in paturi pana a doua zi.

Se pun in camara.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Silvoita - magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune decojite