Silvoita - magiun de prune

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 16 Aug 2021 | 5793 vizualizari

 

Metoda simpla de la Mihaela.
"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune
  • 60ml otet
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Silvoita - magiun de prune:

Prunele se aleg si se spala.

Se rup in jumatate si se sct samburii.

Intr-o oala de inox cu fund dublu se pune otetul si se  intinde si pe peretii oalei.

Se pun prunele in oala.

Se introduce in cuptor la foc potrivit.

Nu se amesteca deloc.

Se lasa prunele la foc potrivit 3 ore si se opreste focul.

A doua zi se continua la cuptor inca 3 ore.

La final eu am maruntit cu mixerul vertical sa fie pasta.

Se pune in borcane sterilizate fierbinti.

Se pun capacele si se invelesc in paturi pana a doua zi.

Se pun in camara.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Silvoita - magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune si pere