Sirop de capsuni

de ela in Sirop / Compot, 27 Iun 2012 | 12952 vizualizari

 

pentru ca mi-a placut foarte mult siropul de visine,am facut si cu capsuni,in doua variante...asta este prima varianta....sticla are eticheta pentru ca am cumparat si gata facut,de zmeura si mi-a parut rau sa stric aspectul sticlei )))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni(fara codite,deja curatate)
  • 500 gr fructoza (sau 1kg zahar)
  • 1 plic sare de lamaie
  • 1 plic gelfix 1:1
  • 1 litru apa fiarta si racita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Capsunile se amesteca bine cu apa si sarea de lamaie si se lasa sa stea peste noapte, acoperite. A doua zi strecuram sucul printr-un tifon.

In sucul filtrat se adauga continutul plicului de gelfix amestecat in prealabil cu doua linguri de fructoza. Se amesteca bine si se lasa pe foc pana cand incepe sa clocoteasca. Se adauga restul de fructoza si se lasa sa mai fiarba vreo 2 minute.

Siropul fierbinte se toarna imediat in sticle si se da la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

adasev12 1

27.06.2012, 11:26

f bun

Rocsi 1

27.06.2012, 11:45

Ce bun si aromat..sa prepari sucuri cu el, sa insiropezi prajituri!!

Sim0na 1

28.06.2012, 14:54

Ehh... si niste d-asta as cam vrea..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni