Sirop de capsuni

de ela in Sirop / Compot, 27 Iun 2012 | 13446 vizualizari

 

pentru ca mi-a placut foarte mult siropul de visine,am facut si cu capsuni,in doua variante...asta este prima varianta....sticla are eticheta pentru ca am cumparat si gata facut,de zmeura si mi-a parut rau sa stric aspectul sticlei )))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni(fara codite,deja curatate)
  • 500 gr fructoza (sau 1kg zahar)
  • 1 plic sare de lamaie
  • 1 plic gelfix 1:1
  • 1 litru apa fiarta si racita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Capsunile se amesteca bine cu apa si sarea de lamaie si se lasa sa stea peste noapte, acoperite. A doua zi strecuram sucul printr-un tifon.

In sucul filtrat se adauga continutul plicului de gelfix amestecat in prealabil cu doua linguri de fructoza. Se amesteca bine si se lasa pe foc pana cand incepe sa clocoteasca. Se adauga restul de fructoza si se lasa sa mai fiarba vreo 2 minute.

Siropul fierbinte se toarna imediat in sticle si se da la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

adasev12 1

27.06.2012, 11:26

f bun

Rocsi 1

27.06.2012, 11:45

Ce bun si aromat..sa prepari sucuri cu el, sa insiropezi prajituri!!

Sim0na 1

28.06.2012, 14:54

Ehh... si niste d-asta as cam vrea..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]