Slanina fripta in frigare ( cum numai in Maramures se mananca )

de Adi75 in Porc, 3 Mai 2014 | 6580 vizualizari

 

Acuma ca sunt departe de casa slanina fripta a devenit un deliciu . Foarte adevarat ca aceasta mancare este cam grasa da o macam mai rar . Imi aduce aminte de casa parinteasca . Eu am avut ajutoare si slanina a fost si mai buna ;)

 

INGREDIENTE

  • O bucata de slãnina afumata
  • O franzela mica
  • Doua cepe potrivite
  • rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fripta in frigare ( cum numai in Maramures se mananca ):

Prima data taiem ceapa julien o saram si o amestecam putin . Taiem si slanina cubulete dar fara sa indepartam soricul . Intr-o farfurie sau tava pregatim feliile de paine peste care punem ceapa . Intre timp pregatim un foc nu foarte mare se pune slanina in frigare si se tine deasupra focului invartind incet , cand slanina incepe sa se topeasca unsoarea se lasa sa curga pe feliile de paine se repeta procedura de cateva ori pana slanina se frige bine .

TIPS-URI

1

Eu prefer sa mananc cu rosii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fripta in frigare ( cum numai in Maramures se mananca )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

04.05.2014, 10:51

Îmi aduce aminte de vacanțele din Maramureș De ceapă nu știam, doar slana friptă și o bucată de pâine

Rocsi 1

04.05.2014, 11:41

Ce mai mancam asa ceva in copilarie....

pity19 1

04.05.2014, 13:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor