Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa este un preparat clasic din bucataria europeana, foarte popular datorita gustului sau delicios si al texturii crocante. Este facut din piept de pui subtire, dat prin faina, ou si pesmet, apoi prajit pana devine auriu si crocant. Acest fel de mancare este adesea servit cu garnituri precum cartofi prajiti, piure sau salata.
Cum se prepara Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa:
Pregatirea carnii:
Pieptul de pui se taie in felii subtiri. Poti bate usor feliile de pui cu un ciocan de snitele, punandu-le intre doua bucati de folie alimentara, pentru a obtine o grosime uniforma.
Pregatirea ingredientelor:
Intr-un bol adanc, bate ouale cu putina sare si piper.
Pregateste un alt bol pentru faina si un al treilea pentru pesmet. Daca doresti, poti amesteca condimentele in pesmet pentru un plus de aroma.
Panarea:
Treci fiecare felie de pui prin faina, asigurandu-te ca este acoperita uniform.
Apoi scufunda felia de pui in oul batut, iar la final da-o prin pesmet, apasand usor pentru a se lipi bine pesmetul de carne.
Prajirea:
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul la foc mediu. Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte, dar nu prea incins, pentru a praji snitelele uniform fara a le arde.
Prajeste fiecare snitel 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devine auriu si crocant.
Servirea:
Scoate snitelele pe o farfurie cu prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Serveste-le calde, alaturi de cartofi prajiti, piure sau o salata proaspata. Recomandam si aripioare la cuptor. Pofta buna!