Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa

de bucatarasa in Pui, 8 Sep 2024 | 3300 vizualizari

 

Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa este un preparat clasic din bucataria europeana, foarte popular datorita gustului sau delicios si al texturii crocante. Este facut din piept de pui subtire, dat prin faina, ou si pesmet, apoi prajit pana devine auriu si crocant. Acest fel de mancare este adesea servit cu garnituri precum cartofi prajiti, piure sau salata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa
  • 2 bucati piept de pui (aproximativ 500g)
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 150 g pesmet
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei pentru prajit
  • Optional: condimente (boia, usturoi pudra, patrunjel uscat etc.)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa:

Cum se prepara Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa:

Pregatirea carnii:
Pieptul de pui se taie in felii subtiri. Poti bate usor feliile de pui cu un ciocan de snitele, punandu-le intre doua bucati de folie alimentara, pentru a obtine o grosime uniforma.

Pregatirea ingredientelor:
Intr-un bol adanc, bate ouale cu putina sare si piper.
Pregateste un alt bol pentru faina si un al treilea pentru pesmet. Daca doresti, poti amesteca condimentele in pesmet pentru un plus de aroma.

Panarea:
Treci fiecare felie de pui prin faina, asigurandu-te ca este acoperita uniform.
Apoi scufunda felia de pui in oul batut, iar la final da-o prin pesmet, apasand usor pentru a se lipi bine pesmetul de carne.

Prajirea:
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul la foc mediu. Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte, dar nu prea incins, pentru a praji snitelele uniform fara a le arde.
Prajeste fiecare snitel 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devine auriu si crocant.

Servirea:
Scoate snitelele pe o farfurie cu prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Serveste-le calde, alaturi de cartofi prajiti, piure sau o salata proaspata. Recomandam si aripioare la cuptor. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

Rocsi 1

17.09.2024, 20:05

Chiar nu am servit de mult timp un snitel, asa ca ar merge unul cald!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de pui sub capac de paine