Somn cu legume si masline la cuptor

de Bucataras Medi in Peste, 21 Noi 2010 | 15082 vizualizari

 

Astazi se mananca peste asa ca va astept cu mare drag la o portie.

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de somn
  • 1 buc de praz
  • un pastarnac
  • 2 morcovi
  • 3-4 catei de usturoi
  • o mana de rosii cherry
  • o mana de masline
  • un ardei iute
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • 1 pahar cu vin alb
  • piper boabe
  • 2-3 foi de dafin
  • boia dulce
  • marar uscat
  • patrunjel verde
  • sare ,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn cu legume si masline la cuptor:

Fileurile de somn se spala, se lasa la scurs.Pentru ca erau destul de mari eu am preferat sa le tai bucati mai mici astfel incat am taiat fiecare fileu in 4 bucati mai mici.Condimentam cu sare, piper si boia fiecare bucata de peste in parte si apoi stropim cu putin ulei de masline si zeama de lamaie.Asezam intr-o tava legumele (morcovul , pastarnacul,prazul,usturoiul, taiate toate  rondele) apoi bucatile de peste intre care intercalam rosiile cherry.Presaram cu marat uscat totul, punem cateva funze de dafin , boabe de piper un ardei iute(intreg) , turnam vinul si 1/2 cana cu apa si dam la cuptor.Cu circa 10-15 min de a fi totul gata facut(atat pestele cat si legumele) si pestele rumenit punem maslinele.Scoatem din cuptor , asezonam cu patrunjel si servin alaturi de un pahar cu vin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn cu legume si masline la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

diaconta 1

03.12.2010, 16:33

doamna Maria,uite ca domnul te laudaare si de ce...sper sa nu vina si la mine,sa ma critice ca nu's destul de prezentabile

Bucataras Medi 1

09.12.2010, 19:36

Multumesc Printzu!

Bucataras Medi 1

09.12.2010, 19:36

Cu siguranta ca si la tine va avea cuvinte de lauda........................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau crocant cu sofran