Somon gatit simplu, pe pat de sare

de Panacris in Somon, 25 Aug 2020 | 4365 vizualizari

 

Dacă nu aveți placă de sare, se poate rezolva simplu, puneți un strat gros de sare grunjoasă, într-un vas termorezistent, tapetat cu foaie de pergament și apoi urmați procedura dr gătire, exact ca și în rețetă. simplu, gustos și la îndemâna oricărui novice în bucătărie.
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Somon file 2 bucăți, cca. 400 g.
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Placă de sare de la Praid (e bună și cea de Himalaya),
  • Lămâie 1 bucată,
  • Busuioc 1 fir,
  • Rosmarin 1 fir.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon gatit simplu, pe pat de sare:

File-urile de somon, stropite cu puțin ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos,  pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute.

După cca. 10 minute, bucățile de somon se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de măsline, se adaugă mirodeniile, busuiocul și rosmarinul, feliile de lămâie și se mai lasă la gătit încă 10 minute la 200 grade.

Somonul se servește după gustul fiecăruia cu lămâie sau mujdei ;), pâine, mămăligă sau cartofi natur cu sos de capere.

Am reușit să-i fac și pe Zmeișori să guste, așa o mica bucățică, de dragul meu! 😉

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon gatit simplu, pe pat de sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la tigaie cu garnitura de orez si sos de lamaie